Pentru informatii si comenzi sunati la: 0730 260 454 | 0332 405 722 | vanzari{at}ebernardo.ro

Prelucrare metal

Prelucrare metal

Prelucrarea metalului cuprinde diverse metode de fabricatie folosite in obtinerea diferitelor piese de fabricatie. Acestea includ procese de debitare, gaurire, frezare, strunjire, slefuire, curatare. Pentru a realiza aceste procese de fabricatie se folosesc o gama diversificata de masini-unelte cum ar fi masini de gaurit, ferastraie cu banda si ...

Prelucrarea metalului cuprinde diverse metode de fabricatie folosite in obtinerea diferitelor piese de fabricatie. Acestea includ procese de debitare, gaurire, frezare, strunjire, slefuire, curatare. Pentru a realiza aceste procese de fabricatie se folosesc o gama diversificata de masini-unelte cum ar fi masini de gaurit, ferastraie cu banda si disc, strunguri de metal, masini de frezat, masini de slefuit, masini de gaurit cu talpa magnetica, dispozitive de curatat. Prelucrarea metalelor are loc in toate domeniile de prelucrare industriala si artizanala. Masini-unelte pentru prelucrarea metalelor difera in gradul lor de specializare. Semnificatia cuvantului "prelucrare" indica faptul ca o masina-unealta este proiectata pentru mai multe procese de productie, dupa cum este si in cazul centrului de prelucrare. Fiecare utilaj de metal este impartit in mai multe categorii. Masinile de gaurit sunt impartite in masini de gaurit cu coloana, masina de gaurit cu masa, masini de gaurit magnetice, masini de gaurit radiale, masini de gaurit cu masa si coloana cu turatie variabila. Ferastraiele cu banda si disc se impart in ferastraie de mana, ferastraie mecanice automate si semi-automate, ferastraie orizontale, ferastraie verticale de metal. Masinile de frezat folosite pot fi masini de frezat universale, masini de frezat cu batiu, masini de frezat verticale, masini de gaurit si frezat. Masinile de slefuit metal pot fi masini de slefuit cu disc, masini de tesit (debavurat), masini de lustruit, masini de rectificat (slefuire plata), masini de slefuit umed si uscat. O categorie foarte importanta in prelucrarea metalului sunt strungurile de metal impartite in centre de prelucrare (strung cu freza), strunguri pentru metal cu CNC, strunguri cu cutie de viteze, strunguri cu afisaj digital, strunguri cu viteza variabila, strunguri ciclice. Toate masinile noastre indeplinesc cele mai inalte cerinte de calitate in domeniul de prelucrare a metalelor. Motor din aluminiu IP 54-400 V, rulmenti cu bile de precizie, coloane de otel stabile, reglarea mesei pe inaltime si cu capul de frezare rabatabil sunt cateva din caracteristicile acestor utilaje .

Mai multe

Prelucrare metal - SubcategoriiNu există produse în cadrul acestei categorii.

 • Fierastraiele cu banda pentru taiere metal sunt disponibile în 2 variante: verticale si orizontale si sunt diferentiate in functie de viteza de taiere care variaza de la 20 metri pe minut pana la 100 metri pe minut, inaltime de taiere, capacitatea de taiere la unghi, modul de operare mecanic, semiautomat sau automat. Fierastraiele cu banda sunt echipate cu perii de curatare a lamei de debita si sisteme care sa raceasca lama in timpul debitarii, ele fiind niste echipamente comune pe fierastraiele cu banda pentru taiere metal. 

  Fierastraul orizontal de debitat metal este un utilaj stationar folosit pentru a taia materiale lungi , cum ar fi teava sau bare patrate sau rectangulare. Design-ul orizontal nu este util pentru taierea profilelor curbe sau forme complicate. Fierastraiele orizontale mici folosesc gravitatia bratului ferastraului, legat printr-un arc elicoidal sau prin reglarea vitezei de coborare cu ajutorul unui cilindru printr-o supapa reglabila. Atunci cand ferastraul este configurat pentru o taietura, operatorul ridica ferastraul, pozitioneaza materialul care urmează sa fie taiat sub lama, iar apoi se porneste ferastraul. Lama coboara incet in material. Atunci cand taierea este completa, un comutator este declansat, iar ferastraul se opreste automat. Versiunile mai sofisticate ale acestui tip de ferastrau sunt automatizate partial sau integral pentru taieri de volum mare. Astfel de masini asigura un flux de taiere ridicat.

  Un fierastrau vertical, de asemenea, numit si fierastrau contur, pastreaza pozitia stationara a lamei in timp ce piesa de prelucrat este deplasat peste ea. Acest tip de ferastrau poate fi folosit pentru a decupa forme si unghiuri complexe. Partea poate fi introdusa in lama manual sau cu ajutorul unui dispozitiv de avans mecanic. Acest tip de banzic-taiere metal este adesea echipat cu dispozitiv de sudare a lamei. Acest lucru permite nu numai operatorului sa repare lamele rupte sau sa produca lame noi, dar, de asemenea, permite ca lama să fie tăiata în mod intenționat, dirijata prin centrul unui material si resudata pentru a face taieturi interioare. Aceste ferastraie sunt adesea echipate cu un ventilator de aer incorporat pentru a raci lama si sa arunce în aer aschiile rezultatei, departe de zona de taiere oferind operatorului o imagine clara a lucrarii. Acest tip de ferastrau este, de asemenea, construit si in versiunea de fierastrau vertical ( banzic) pentru prelucrare a lemnului. Modelul folosit la debitarea lemnului este, in general de constructie mult mai usoara si nu încorporeaza un mecanism de alimentare mecanic, pompa de racire, sau echipament de sudura.

 • Masina de gaurit este un echipament foarte apreciat datorita usurintei de a executa diferite activitati precum gaurirea clasica, dar si operatiuni complexe care necesita utilizarea de instrumente circulare. Este folosita in orice domeniu, de la utilizarea in gospodarie si pana la industriile mecanice. Este un utilaj pentru prelucrari in metal alcatuit dintr-un motor electric care actioneaza axul principal. Sunt masini de gaurit cu coloana, masini de gaurit magnetice, masini de gaurit cu angrenaj, masa si coloana, masini de gaurit radiale. Sunt clasificate in mai multe categorii de masini de gaurit, in functie de forma, alimentare si tipul de lucrare de efectuat. In general, in industrie sunt utilizate masini de gaurit radiale, masini de gaurit tip coloana sau cu masa. Pentru gaurirea peretilor din ciment se foloseste o masina de gaurit portabila denumita bormasina deoarece combina dubla actiune de gaurire si de percutie, alimentata cu baterie sau cu curent electric. Cu o masina de gaurit pot fi facute gauri datorita unor adaptoare speciale. In functie de tipul de activitate, poate fi folosita o masina de gaurit cu coloana. Acest tip de masina de gaurit se mai numeste si masina de gaurit radiala deoarece este formata dintr-un soclu pe care se fixeaza coloana foarte robusta. Pe coloana se misca un cilindru pe care se deplaseaza un carut cu axul central al masinii de gaurit. Masina de gaurit radiala RD 820 x 32 a fost conceputa in special pentru sarcini grele de forajare, adancire, frecare si filetare. Filetarea se face cu ajutorul comutatorului de rotatie, reglare in inaltime a bratului inclinabil se face cu ajutorul unui motor de ridicare. Oferim posibilitatea de a realiza achizitii intracomunitare, puteti astfel achizitiona utilaje prelucrare lemn, utilaje prelucrare metal si utilaje prelucrare table cu 24% mai ieftin, direct de la producatorul Bernardo Austria. Produsele achizitionate de pe magazinul online de masini unelte eBernardo.ro beneficiaza de garantie 24 de luni, atat la persoane fizice cat si juridice, respectarea politicii de retur, livrare prompta transport gratuit pentru orice comanda de minim 1500 lei.

 • Frezarea este procesul de folosire a unei freze rotative pentru indepartarea materialului dintr-o piesa de prelucrat, prin avansarea intr-o directie la un unghi cu axa sculei. Acesta acopera o mare varietate de diferite operatii si masini unelte, pe scari de la piese individuale mici, la operatii de frezare grele. Este una dintre cele mai frecvent utilizate procese in industria de masini, pentru prelucrarea pieselor la dimensiuni si forme precise.

  Frezare se poate face cu o gama larga de masini-unelte. Dupa aparitia controlului numeric de calculator (CNC), masinile de frezat au evoluat in centre de prelucrare clasificate ca centre de prelucrare verticale si centre de prelucrare orizontale.

  Frezarea este procesul de taiere care utilizeaza o scula taietoare pentru a indeparta materialul de pe suprafata piesei de prelucrat. Freza este un instrument rotativ de taiere, de multe ori cu mai multe puncte de taiere. Spre deosebire de forare, atunci cand scula este avansata de-a lungul axei sale de rotatie, scula taietoare este de obicei deplasata perpendicular pe axa sa, astfel incat taierea are loc pe circumferința cutitului. Pe masura ce dispozitivul de taiere de macinare intra in piesa de prelucrat, muchiile de taiere (canelurile sau dinti) ale sculei taiatoare intra si ies in mod repetat din material, rezultand aschii din piesa de lucru cu fiecare trecere. Actiunea de taiere este deformarea la forfecare; materialul este impins de pe piesa de prelucrat in bucati mici de material care se desprind intr-o masura mai mare sau mai mica (in functie de material) pentru a forma aschii. Viteza cu care piesa avanseaza prin dispozitivul de taiere se numeste viteza de alimentare, sau viteza de avans. 

  Exista doua clase majore ale procesului de frezare:

  • Frezarea  frontala, actiunea de taiere are loc in principal la colturile de capat ale cutitului de frezat. frezarea frontala este folosita pentru a taia suprafete plane (fete) in piesa de prelucrat, sau sa taie cavitati cu fund plat.
  • Frezarea laterala, actiunea de taiere are loc in principal de-a lungul circumferintei dispozitivului de taiere, astfel încat sectiunea transversala a suprafetei frezate sfarseste primind forma frezei.

  Masina de frezat se imparte in mai multe categorii:

  • Masini de frezat universale
  • Masini de frezat cu cap vertical
  • Masini de frezat universale de sculerie
  • Masini de alezat si frezat
  • Masini de frezat cu comanda numerica
  • Centru de prelucrare
 • Strung de metal - una dintre cele mai raspandite masini-unelte in industria constructoare de masini, destinat prelucrarii suprafetelor de revolutie cilindrice, conice, plane, elicoidale (filete) si profilate, exterioare si interioare, in conditiile unei productii de serie mica, mijlocie sau mare. In acest scop se utilizeaza cutite de diferite tipuri, burghie, alezoare. Operatia caracteristica pe strungul normal este cea de strunjire (cu cutite de strung), dar se pot efectua si alte tipuri de operatii, ca de exemplu: gaurirea (cu burghiul); largirea (cu burghiul sau cu largitorul); adancirea (cu adancitorul sau cu cutitul); lamarea (cu lamatorul sau cu cutitul); alezarea (cu alezorul sau cu cutitul); filetarea (cu tarodul, cu filiera sau cu cutitul); rectificarea; chiar si frezarea – daca freza este fixata in arborele principal, iar semifabricatul pe sania transversala sau direct pe carucior. Strungurile se clasifica dupa calitatea suprafetei generate (strunguri de degrosare, de finisare), dupa precizia pieselor obtinute (strunguri cu precizie normala, strunguri de precizie), dupa greutate si dimensiuni de gabarit (strunguri mici, mijlocii, grele si foarte grele), dupa gradul de universalitate (strunguri universale, specializate si speciale), dupa pozitia arborelui principal (strunguri orizontale, strunguri verticale sau carusel). Magazinul de masini unelte (store) Ebernardo.ro ofera clientilor sai, pe langa cel mai bun pret din Romania si transport gratuit, service autorizat, reduceri la pachete de utilaje, consultanta specializata.

 • Sablarea este o modalitate de separare a vopselei de pe elementele de metal sau eliminarea ruginei. Procedeul in sine implica tehnica de pulverizare a unor materiale abrazive, precum nisipul, electrocoridonul, alice metalice sau alte materiale abrazive, care sunt propulsate cu viteza mare, care, astfel scapa de bavuri suprafata de prelucrat. Pentru a efectua un astfel de proces, este nevoie de o cabina speciala pentru sablare. In compania noastra, există 4 cabine diferite pentru sablare din două serii diferite. Baie de curatare PW 2 este o baie de inalta calitate, care ii permite curatarea pieselor mari si o putem monta pe sol oriunde la locul de munca. Cabinele Sablare Seria SB sunt disponibile in patru dimensiuni. Numarul dispozitivului determină clasificarea lor, astfel SB 1 este cea mai mica cabina iar SB 4 este cea mai mare cabina de sablare. Cabina de sablare SB1 este ideala pentru slefuirea pieselor mici. Ea are gauri speciale prin care se pot introduce mainile. Cabina SB1 poate sta pe bancul de lucru. Masinile de slefuire SB2, SB3 si SB4 au dimensiuni mai mari, permitand sablarea elemente mai mari. SB3 si SB4 cabină are, de asemenea, o pedala speciala pentru a opera aparatul. Toate cabinele vandute în această categorie sunt produse Bernardo.

Prelucrarea metalului cuprinde diverse metode de fabricatie folosite in obtinerea diferitelor piese de fabricatie. Acestea includ procese de debitare, gaurire, frezare, strunjire, slefuire, curatare. Pentru a realiza aceste procese de fabricatie se folosesc o gama diversificata de masini-unelte cum ar fi masini de gaurit, ferastraie cu banda si disc, strunguri de metal, masini de frezat, masini de slefuit, masini de gaurit cu talpa magnetica, dispozitive de curatat. Prelucrarea metalelor are loc in toate domeniile de prelucrare industriala si artizanala. Masini-unelte pentru prelucrarea metalelor difera in gradul lor de specializare. Semnificatia cuvantului "prelucrare" indica faptul ca o masina-unealta este proiectata pentru mai multe procese de productie, dupa cum este si in cazul centrului de prelucrare. Fiecare utilaj de metal este impartit in mai multe categorii. Masinile de gaurit sunt impartite in masini de gaurit cu coloana, masina de gaurit cu masa, masini de gaurit magnetice, masini de gaurit radiale, masini de gaurit cu masa si coloana cu turatie variabila. Ferastraiele cu banda si disc se impart in ferastraie de mana, ferastraie mecanice automate si semi-automate, ferastraie orizontale, ferastraie verticale de metal. Masinile de frezat folosite pot fi masini de frezat universale, masini de frezat cu batiu, masini de frezat verticale, masini de gaurit si frezat. Masinile de slefuit metal pot fi masini de slefuit cu disc, masini de tesit (debavurat), masini de lustruit, masini de rectificat (slefuire plata), masini de slefuit umed si uscat. O categorie foarte importanta in prelucrarea metalului sunt strungurile de metal impartite in centre de prelucrare (strung cu freza), strunguri pentru metal cu CNC, strunguri cu cutie de viteze, strunguri cu afisaj digital, strunguri cu viteza variabila, strunguri ciclice. Toate masinile noastre indeplinesc cele mai inalte cerinte de calitate in domeniul de prelucrare a metalelor. Motor din aluminiu IP 54-400 V, rulmenti cu bile de precizie, coloane de otel stabile, reglarea mesei pe inaltime si cu capul de frezare rabatabil sunt cateva din caracteristicile acestor utilaje .

Contactează-ne telefonic!

Clicky